Кметът на Пловдив Здравко Димитров ще внесе утре извънредно предложение за гласуване на Общинския съвет под тепетата, което е свързано с изтеглянето на кредит от 50 млн. лева, в който ще се включват и средства за довършването на свата стадиона „Локомотив“ и „Христо Ботев“.

В предложението на кмета са залегнали по 12 млн. Лева, които ще отидат за двете съоръжения, като за стадион „Христо Ботев“ се предвижда и козирка.

„Към предложението са мотивирани и исканията за заем за два нови спортни обекта, които имат готови проекти за кандидатстване-изграждане на нов плувен комплекс с 50-метров басейн за 20 млн. лв. и реконструкция, ремонт и обзавеждане на Медицински център за рехабилитация и спортна медицина – 6 млн. лв.“, се казва в съобщението на пресцентъра на Общината.

Тези обекти „трудно биха могли да се реализират и финализират без осигуряване на алтернативни приходоизточници.

„Затова с поемането на дългосрочен общински дълг от Фонд за устойчиво градско развитие или други банкови институции ще се осигури финансова стабилност чрез балансирано разпределение на дълга през годините, а в краткосрочен план ще бъдат завършени посочените в настоящото предложение – значими за град Пловдив обекти, които да се ползват от гостите и гражданите на града“, се посочва в информацията.