Треньорът на вратарите в Лудогорец Здравко Здравков даде любопитно интервю в предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT.

"Определено треньорската професия стана доста сложна, трябва да подготвиш следващия мач, да проведеш индивидуални разговори с футболистите. Видимо е, че единият е по-пъргав и опитен, а другият е по-здрав физически. Кога как ги използваме решаваме с треньора, засега намираме формулата, когато имаш двама силни вратари е сложно като избор. Ренан и клубът имаха някакво разминаване, но сега нещата са решени, той е бил винаги професионалист, смятам, че новият му договор ще го успокои повече", коментира Здравков.

"Вратарският пост се разви страшно много, в съвременния футбол едва ли бих бил национал, изискват се много неща, нивото е добро, вратарите се справят, ако има пропуски те са в юношеството. Нямаме методика, по която да работим единно, нямаме конкретна селекция и упражнения. Треньорите на вратарите трябва да се замислим", добави той.

"Като цяло индивидуално погледнато е надолу, не обичам да сравнявам генерациите, преди имаше много свобода, сега има много тичане и мислене, има психически натиск. Какво правим да мръднем от това място, нищо, има един Лудогорец, който е различен, нещата трябва да тръгнат от детско-юношеския футбол, ако направим сега промяна, ще берем плодовете след 10 години", каза още Здравков.

"В Китай си като в центрофуга, 1 година живот там се равнява като 10 години тук, друга култура, милиард и половина, израснах и като треньор, и като персона". 

За пробите в Арсенал

"На тренировка с Тиери Анри, с Венгер, физическите тестове показаха, че не съм готов, те търсеха вратар, който да започне да играе, не искам да живея със спомени, но те не ме хранят, хубаво е да ги имаш. Павел Здравков играе в Нефтохимик във Втора лига, по-добър е от Здравков на 20, има си треньори, да кажат дали е добър или не, доволен съм от възпитанието му", добави той.

"Аз имам една летва, всеки ден да давам най-доброто от себе си, искам да живея сега и тук, а не в миналото или бъдещето", добави треньорът на вратарите в Лудогорец.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.