Бившият треньор на Левски Велислав Вуцов коментира за Gong.bg масовите оставки на "Герена", както и възможността Васил Божков да прехвърли акциите на клуба на Тити Папазов. 
 
"Ако един ръководител не може да си изпълнява задълженията, най-нормалното е да си тръгне. Затова разбирам решението на Павел Колев да подаде оставка. По-добре е да си признае, че Левски е голяма хапка за неговата уста. Да не се обижда, но той няма потенциала за клуб като Левски.
 
И веднага ще дам пример с Константин Баждеков, който заемаше същия пост - беше гениален, свалям му шапка. Левски има нужда от такива ръководители. Да, той не можеше да нареди футболистите на терена, но не се и опитваше. Справяше се великолепно с неговите отговорности и затова Левски вървеше", обясни Вуцов.
 
Той не скри, че винаги се е чудел по какъв въпрос е в Левски Ивайло Петков.
 
"Нямам нищо лично срещу него, но с нищо не ме убеди, че е полезен за клуба. Не видях нищо позитвино от присъствието му на Герена.  По негово време бяха привлечени доста спорни играчи. Ще дам пример с Дени Алар - оказа се контузен, не знам как е минал медицинските тестове, за приноса му към отбора няма да коментирам. Ами Мазурек, Каргас, Нашименто - нивото не им е за Левски. Като изключим Ейолфсон и Паулиньо, другите не са по-добри от българските играчи, а се очаква те да правят разликата", добави треньорът. 

Ивайло Петков

източник: LAP.bg

 
Вуцов е изненадан от възможността акциите на Левски да бъдат прехвърлени на Тити Папазов.
 
"Тити обича много Левски, дано само не бъде използван. Не съм се виждал отдавна с него заради пандемията, но ми е приятел и не искам да го употребят. Истината е, че след Тодор Батков Левски не случи на собственик. Идваха с фойерверки и си отиваха по терлици. Васил Божков лесно ще прехвърли акциите, за него е добре да се отърве от тях, защото сега те са проблем за него. Но какво се случва след това, как ще се издържа Левски - това е важният въпрос.
 
От десет години Левски се върти в омагьосан кръг, обвит в мъгла - всеки си прави нещо, но нито се вижда, нито се казва. Последният пример - в петък Павел Колев написа в официалния сайт на клуба, че преговори за смяна на собствеността в Левски не се водят, а днес става ясно, че вече се обсъжда прехвърлянето на акциите.
 
Искат да излязат на магистралата, но все се движат по обходните пътища. Уж всеки момент ще намерят входа, но  не се получава. Аз като всички левскари искам да знам истината за състоянието на клуба. Както и за стадиона - сигурно е единственият в света построен стадион през 21 век без козирка.
 
Той призова феновете да не съдят Петър Хубчев за решението му да си тръгне.
 
"Ако той не вижда, че може да занесе кръста, където трябва, защо да остава?! Очевидно той не е убеден, че може да постигне целите в сегашната ситуация. Да, резултатите на отбора не са отлични, но са по-добри от миналия сезон. Но явно е поел ангажимент, който е преценил, че не може да изпълни. През зимата Левски влезе в игрова криза, но когато няма силно ръководство, това е най-нормалното нещо", каза още Вили Вуцов.