Защитникът на Арда Петко Ганев, който получи контузия на мача с Етър, вече претърпя операция на коляното. Няколко дни след нея, той говори специално за ARDA TV като разказа, как е преминала операцията, какво би казал на съотборниците си, как е да гледаш твоя отбор по телевизията и кога може да се върне на терена.

- Петко, намираме те вкъщи, кажи как си?
- Здравейте първо, добре съм. Вече близо една седмица след операцията съм си вкъщи и с всеки изминал ден чувствам все по-малко болка.

- Кажи как премина операцията, при кой я прави?
- Операцията премина успешно, направи я доц. Тони Георгиев. По негови думи операцията е била 4 часа, понеже разкъсванията в самото коляно са били доста сериозни. Предна кръстна връзка и външната бяха напълно скъсани, задната беше разтегната и разкъсан мускул на 50 процента. Поне това е, което аз знам.

- Това, което каза звучи доста стряскащо.
- Да, като цяло доста доктори видяха самата снимка на резонанса и казаха, че наистина контузията е доста тежка.

- Можем ли да кажем ориентировъчно колко време ще се възстановяваш?
- Докторът каза, че в най-добрия случай около 6-7 месеца. Но това е, ако всичко върви нормално като рехабилитация, физиотерапия, раздвижване.

- Това не е добре за един футболист, който беше в отлична форма и нямаше да е изненада ако бе получил повиквателна за националния отбор.
- Като цяло всяка контузия е много лоша за един футболист, тъй като дори и да е за седмица или две, те изкарва от игрови ритъм, губиш практика, изпускаш подготовка. А колкото до повиквателната за националния отбор, не съм мислил за това нещо и мисля, че всичко с времето ще си дойде.

- Помниш ли ситуацията, при която се контузи?
- Да, помня. Аз и до ден днешен като гледам положението си мисля защо изобщо скачам по този начин, и при самото приземяване защо точно така стъпвам. Но явно всичко това е трябвало да се случи и няма как да върнем времето назад.

- Както казват хората – всяко зло за добро.
- Да точно всяко зло за добро, може би нещо друго е можело да ми се случи.

- Футболистите на Арда излязоха със специални фланелки в твоя подкрепа на мача с Царско село, какво би им казал.
- Много има благодаря за подкрепата, те са истински мъжки момчета. Няколко от съотборниците ми казаха, че играят този мач заради мен. Още веднъж им благодаря и им пожелавам да са живи и здрави на първо място, и да се пазят от контузии, защото това е най-лошото нещо за нас футболистите.

- Предполагам си гледал последните два мача с Царско село и Монтана, как ти се видя отборът гледайки го по телевизията?
- Да, гледах и двата мача доста емоционално. Първо е тежко за мен, да гледам така момчетата от вкъщи без да мога дори да помогна. Не, че ако аз бях можех да помогна, но се радвам, че победихме и в двата мача.

- Сега ще можеш да обърнеш повече внимание на бебето, тъй като си млад баща.
- Като цяло от тази сериозна контузия и суматоха, мисля, че това е най-положителното нещо да си до семейството си.

- Как ще продължи твоето възстановяване, кога ще започнеш упражнения?
- Утре ще съм в София мед, за да ми махнат конци те от самата операция, след което ще започна рехабилитация при Пепи Панчев, после раздвижване докато времето позволи преди празниците.

- Отборът на Арда направи доста силни игри и се утвърди в топ 3 на класирането в efbet Лига, като че ли Арда вече е отбор, с който всички трябва да се съобразяват.
- На първо място смятам, че изградихме доста силен отбор и с новите футболисти, които се събрахме бързо се синхронизирахме. Доста отбори, които може би в началото са ни подценявали, сега им объркахме плановете, ако мога така да кажа.

- Преди няколко дни си говорих с един от твоите съотборници, реално ако отборът беше взел победите срещу Левски, ЦСКА, Етър и Ботев Враца, можеше сега да е на първо място в класирането.
- Еми това е футболът. Не всеки мач можеш да печелиш на сто процента. Можем наистина да съжаляваме за изпуснатите точки срещу Левски и ЦСКА, в мачовете, които играхме в Кърджали.

- Какво би пожелал на съотборниците и на феновете на Арда?
- На съотборниците пожелавам да са здрави и без контузии, другото, което те си го могат е да си помагат на терена. Това е нещото, което ни помага, защото ние сме един много силен колектив на терена и извън него. А на феновете на Арда мога да пожелая да подкрепят винаги отбора, независимо дали печели или губи.