15 хиляди лева още са необходими, за да бъде завършен паметник в чест на Трифон Иванов. Той ще бъде поставен на стадион „Ивайло“ във Велико Търново.

Организаторите обявиха пред NOVA, че планът е до средата на следващата година паметникът да бъде завършен и поставен.

„Трифон Иванов значи много не само за Велико Търново, но и за България. В наши дни сме много разединени, а той успяваше да обединява. На всеки мач между Етър и ЦСКА следваха аплодисменти в 3-ата минута. Тези хора не го забравят, той е човек, който обединява и поставянето на един такъв паметник е важен. Това е пример за доброто“, сподели един от организаторите Александър Карачолев пред NOVA.

„Когато открихме паметната плоча на стадион Ивайло, казах, че когато един баща покаже плочата на своето дете, бащата трябва да може спокойно да каже, че той е помогнал за най-големите успехи на българския футбол. Затова паметникът ще бъде точно такава илюстрация. Познавам го добре, работих до последния му ден с него. Всички казват: „Трифон беше мъжкар“, нека накараме и младите да бъдат мъжкари“, сподели Петко Павлов, управител на „Спортни имоти“ във Велико Търново.

подкрепя българския спорт