Легендарният треньор Димитър Димитров е новият фаворит за постоянен треньор на Ботев Пловдив. Ръководството на „жълто-черните“ начело с Антон Зингаревич е в напреднали преговори с бургазлията, пише „Мач Телеграф“.

Според информацията, 64-годишният специалист вече е наясно и с името на един от помощниците си - Тодор Киселичков. На този етап обаче Херо отрича да се е споразумял с „канарчетата“: „Могат да ме пращат и в Барселона, но за момента няма нищо ново около мен“. Все пак близки до наставника споделиха, че е имало поне проучвателен разговор между Зингаревич и Димитров.

start-photo.bg
31 снимки

За последно бившият национален селекционер бе начело на Спартак Варна, но не можа да направи чудо и да спаси „соколите“ от изпадане. Припомняме, че през 2014-а година Димитър Димитров работи при „канарчетата“ като спортен директор. Информациите за интерес към него от страна на Ботев се появиха още през пролетта, но тогава не се стигна до пряк контакт между специалиста и Антон Зингаревич.

Миналата седмица пловдивчани се разделиха със Станислав Генчев след слабия старт на сезона. При победата над Етър във Велико Търново тимът бе воден от временния наставник Рафаел Ферейра.

Като вариант за поста на Генчев се споменава и Славко Матич. Сърбинът, който е бивш футболист на ЦСКА, през 2021-а година застана начело на Арда, след което води и Септември София, а в момента е без работа. За последно той работи в Гана.

Септември - Локомотив Пловдив

източник: Антон Узунов