Вратарят на Локомотив Пловдив – Илко Пиргов, сподели, че иска да завърши кариерата си в редиците на „смърфовете”. Той добави, че „черно-белите” са най-близо до сърцето му.

„250 мача са и много, и малко. Щастлив съм, че успях да се задържа във футбола за толкова време. Надявам се да съм здрав, да поиграя още година-две, докато се чувствам добре. Според моите виждания отговарям на нивото на първенството.

Добре си спомням дебюта си в елита. Трябваше да започна като титуляр, но треньорът промени решението си, за съжаление. Имахме македонски вратар в Пирин и той стартира. Мачът се развиваше негативно за нас. Губехме с 0:3 на почивката и треньорът реши да направи смяна на вратарите на почивката.

В Локомотив Пловдив намерих едно голямо семейство. Този клуб е най-близко до сърцето ми. Шест години са много, макар че има футболисти, които играят в един отбор цял живот. Усещам любовта на феновете. Успехите, които постигнахме, също помогнаха. Надявам се да завърша кариерата си тук“, каза Пиргов пред клубния сайт на „смърфовете“.