Вратарят на Локомотив Пловдив Илко Пиргов прекрати своята състезателна кариера, като игра в своя бенефис, в който пропусна и дузпа. Самият той коментира някои интересни факти около своята кариера, както и къде се е чувствал най-добре.

"Нещата в живота се случват така, както трябва. Дузпата е без значение. Може би щях да бъда малко по-щастлив, ако бях вкарал. Най-важният мач за мен беше финалът с ЦСКА, спечелен от нас с дузпи. Благодаря на феновете на Локомотив. Те винаги са обичали много футболистите и са го показвали. Усещах любовта на привържениците дори по улиците. Благодаря за това, което показаха към мен и се надявам да ме запомнят като добър човек", започна Илко Пиргов.

"Завърших спортен мениджмънт и имам УЕФА Б лиценз, както и вратарски лиценз. Подготвен съм за този момент. Ще отговарям за вратарите и методиката на Локомотив. Надявам се да бъда полезен и да подобрим работата върху школата и най-вече върху вратарите", продължи той.

"Иска ми се след години да излезе много добър вратар на Локомотив, който да си е наш. Първият мач е много тежък винаги. Особено сега е дерби срещу Ботев. С новите попълнения се надяваме да изглеждаме по-добре от миналия сезон, дано и да имаме късмет, за да се класираме за евротурнирите. Миро Митев ме откри за мъжкия футбол и ми даде пътя. Румен Ненов също много ми помогна да се адаптирам към играта. Те оказаха най-голямо влияние върху моята кариера. Краси Колев също ми даде шанс", добави стражът.

"Шампион съм с ЦСКА, но тогава имах 7-8 мача и влизах на моменти, а и бях малък. Тук, в Локомотив, си бях на мястото и си бях вкъщи. Щастлив съм, че успях да помогна на отбора да спечели трофеи, пък и да зарадваме феновете", завърши Пиргов.