Изпълнителят на стадион "Христо Ботев" Илиян Филипов говори на пресконференция, чиято тема беше откриването на "Колежа". Това ще се случи на 29 април в мача с Левски. 

„Няма да крия, че това беше един от най-тежките ми проекти. Оставихме цялото си сърце и почти целия ресурс на фирмите, за да завършим това съоръжение. Все още има неща, които ги работим, но са извън проекта. Ще премахнем всички седящи места в гостуващия сектор за мача с Левски.

startphoto.bg
28 снимки

Ще кажа на цялата пловдивска общественост да са спокойни. Поръчваме металните конструкции, покривните конструкции и фасадата. Стадионът ще бъде завършен изцяло до края на годината. Имахме доста перипетии, но хората видяха какво имаме в момента. Когато всичко свършва добре, е добре за всички.

startphoto.bg
13 снимки

Работим с клуба и общината за получаване на 4-а категория. Има неща, които липсват, клубът инвестира собствени средства. За категория 4 не се изисква пълно покритие на стадиона. Допълнителните преградни съоръжения ги няма в проекта, но са с цел обезопасяване на гостуващата публика с наша публика. ВАР системата я нямаше в проекта. Всичко, което не е по договора с общината, го плаща клуба. Всички искаме Категория 4 да се получи възможно най-бързо, за да дойде националния отбор в Пловдив", заяви Филипов.