Старши треньорът на Черно море - Илиан Илиев коментира проверката на "моряците" срещу Черноморец Балчик. Варненци спечелиха срещата в крайморския град с 3:0, а наставникът хвърли светлина и върху очакваното ново попълнение Матиас Курьор.

"Според това, което целяхме с тази контрола, мисля, че се получи. Естествено, че сме в такава фаза, в която има доста натоварвания. Важното е, че нямаме контузии, така че сега почиваме един ден и в понеделник отново започваме двуразови тренировки. Засега трансферът на Пабло Гарсия пропада. За него е по-добре да се готви с отбора", започна Илиев.

Ivan Ivanov / LAP.bg
27 снимки

"Има доста интерес към наши играчи, но техните агенти правят една много голяма грешка, която за тях си е правилна, но за нас не е добре. Когато футболистът има договор с отбора, нормално е първо да се разбереш с клуба, а след това да тръгнеш да правиш предложения на играча за финансовите условия. При нас се получава обратното - не са се разбрали с клуба, говорят им за едни заплати и после ходи го връщай момчето, като му оповестяват 6-7 пъти по-голяма заплата. Това е проблемът с няколко човека в отбора. Тренират, но тренират както се казва колкото и играят колкото покажат, че са при нас, но духовно не са. Така че се надяваме да се върнат в познатото си ниво в тренировките и да сме по-подготвени за първенството", допълни той.

"Матиас Курьор днес ми каза, че има направен PCR-тест, надяваме се да е отрицателен и в понеделник да е тук. Продължаваме да търсим един външен халф и нападател. На 2 февруари играем контрола с Фарул в Констанца", завърши треньорът.