Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев не остана доволен от играта на неговия тим въпреки успеха с 1:0 над Царско село. Специалистът заяви, че и съперникът им днес ги е опрял до стената с представянето си. Илиев говори и за това колко е важен следващия сблъсък с Берое, както и за кадровите проблеми в тима и дали ще стиска палци за ЦСКА в утрешния мач със старозагорци.   

„Наистина вкарахме доста напрежение в един мач от първенството, чак дотам не вярвах да стигнат нещата. Не започнахме добре мача, но Царско село ни създаде трудности. Като цяло оценката ми е, че не показахме повече характер и себераздаване. Не беше добре и го показахме. Въпреки по-малкото притежание на топката стояхме добре в защита. Особено през второто полувреме създадохме четири ситуации, с които можехме да решим срещата. Не беше най-добрия ни мач игрово. Откъм право на грешки бяхме притиснати до стената. Можехме да вкараме и втори гол“.

„Във всеки един футболист се усеща липсата. В тази ситуация и Патрик Андраде пропусна два мача, Васко беше болен, стисна зъби, беше с температура. Родриго получи лоша новина в семейството си, можеше и да на изиграе мача. Ограничени бяхме в даден избор и игрово, и кадров. Завършихме срещата с пет момчета от школата. И това го има. Липсата на всеки един е важен“.

„Най-важният, защото е следващия. Ако останем в долната осмица също се играе нелош футбол. Може по-лесно да стигнем и до Лига Европа. Всичко може да се  случи, всякакви резултати може да се получат. Взехме важни три точки, независимо, че не беше красива нашата игра. Имаме 10 дни да се подготвим срещу един добър отбор“.

„Ако погледнем класирането няма значение кой ще победи. Никога не съм видял отбор да играе за равен“, заяви Илиан Илиев.