Треньорът на Черно море - Илиан Илиев, призна, че обстановката на "Герена" е била такава и заради това се  изнервил мача. Илиев иронизира поведението на привържениците на Левски, които цял мач го псуваха и заради това им е "ръкопляскал".

„Обстановката беше такава, хубава атмосфера. Публиката на Левски подкрепяше своя отбор и при всяка спорна ситуация „скачаше“. От картоните, които са, говорих с Цецо за жълтия му картон. Каза, че не е преценил ситуацията. Всички други са оспорими картони. Съдията, вместо да успокои обстановката, тръгнахме наобратно. Почти всяко единоборство – фал и картони. Предупредихме и Сердюк на почивката, така и стана. Като цяло, влизането в мача – Левски влезе по-добре. Плод на разколебаване. Второто влязохме по-добре и мачът след изгонването на Сердюк беше друг. Успяхме да организираме контраатаки, но нещастие при гола. Тръгнахме да изравняваме при 0:1, а това не е добре за преките мачове, но футболистите тези неща не ги преценяват вътре на терена“.

Антон Узунов
100 снимки

„Първият картон на Димов – рамо в рамо. Курьор оспорва – фаул срещу него. Кръстев го е наплюл, а Евгени тръгна и малкият падна. Жълт картон се вдигна на Влатко и Виктор. На мен, на физиотерапевта картон, така че провокацията срещу Жека е част от играта наклони везните. Левски с човек повече създава трудности за другия. Ядосан съм, че Левски вкара втори гол“.

„Обидно ми е за феновете на Левски, плясках им за това как ме наричат. Ръкоплясках им за идеята и изпълнението. Не влезнахме в мача добре, а след 25-ата имахме положения. Чиста ситуация на Евгений като нея, то Левски нямаха такава, така че сте прави, че не вкарваме. Левски нямаше положения, освен центриранията. Загубихме самочувствие като останахме с 10 човека. Първо трябва да видим след утрешния мач на кое място сме и вече после, не че има голямо значение дали си трети или четвърти, но единствено трябва да преценим за картоните. Имаме наказани, но когато ти липсват важни хора, то ще имаш проблем“, завърши Илиев пред репортери в миксзоната.