Треньорът на Черно море Илиан Илиев бе доволен от победата над Монтана, но заяви, че късметът е покрил тима му.

„Бяхме по-ефективни. Излязохме много нервни, личеше си, че трудно задържаме топката. Късметът бе на наша страна, когато отбелязахме от първите си две ситуации. В такива мачове, когато всичко е на всяка цена се вижда това. Трудни са изиграване. Монтана разиграваше добре, но се радвам, че напрежението от временното класиране ще спадне. Виждаме, че и другите отбори допускат грешки. Трябва малко да се успокоим и да заиграем нашата игра. Нашият стил не е да даваме инициативата на противника. Важни са три точки. Трябва да благодарим на хората по трибуните, защото подкрепиха тима и дадоха самочувствието да победим“, заяви Илиев.

„Паузата ни се отрази добре, за да поработим с футболистите. Но това неспокойствие се трупаше след загубата преди това от Царско село. Това се отрази в отбора. Най-голямото успокоение идва с победите. Надявам се това да подейства добре на тима“, добави още той.

„Иса имаше много ситуации да отбележи и щеше да е добре да вкара, за да се успокои. При него липсата на подготовка се отразява, защото е техничен и има бързина. Отразява му се негативно, че не го пускат в националния отбор, защото се работи повече за тактика и играе малко. Ако някой си помисли, че следващия двубой с Янтра е само да отидем и да се появим, ще страдаме. Примери колкото искате. Познавам отбора им и Коце Ангелов как води тимовете си. Отиваме да спечелим. Нека се възстановим и изиграем мача за Купата. Много натоварена седмица ни се очертава. Надявам се да се успокоим и да покажем, че можем да държим повече топката. Надявам се в предстоящите два мача процентите да се вдигнат“, каза Илиев.