Полузащитникът на Лудогорец Жордан Икоко заяви, че основната цел на отбора до края на настоящия футболен сезон е спечелването на десетата поредна шампионска титла на България.

"Целта ни преди началото на сезона беше да влезем в групите на Шампионската лига. За съжаление отпаднахме в квалификациите. Сега залагаме всичко на шампионата и на Лига Европа, макар че в Лига Европа ще бъде доста трудно да продължим. Реалната ни основна цел е спечелването на титлата за десети пореден път", заяви той. 26-годишният национал на ДР Конго, който е роден във Франция и е юноша на гранда Пари Сен Жермен, подсили състава на разградчани през миналото лято от Гинган.

"Вече съм играл в няколко клуба, но смятам, че кариерата ми върви във възходяща линия и затова съм доволен от себе си. Започнах в Лига 2, след това бях в Лига 1, а сега съм в чужбина. Със сигурност се изкачвам нагое по стълбата", коментира Икоко в интервю за actufoot.com.

"През миналото лято получих оферта от Лудогорец и всичко се случи много естествено. Обсъдих въпроса със семейството ми, претеглих позитивите и негативите, освен това Гинган изпадна в Лига 2, аз не играех много и реших да приема това ново предизвикателство. Имах и други оферти, но предпочетох Лудогорец, за да играя в чужбина. Бях малко притеснен, защото трябваше да се преместя в друга стана, с друг език и нови съотборници, но не бих казал, че имаше някакъв страх. Мисля, че се адаптирах бързо. Бях много добре приет в състава, а положителното е, че има още няколко играчи, които говорят френски, а това улесни нещата", допълни той. Около година и половина по-късно Икоко е доволен от избора си.

"Този трансфер е крачка напред за мен. Тук играя в Лига Европа, което не ми се беше случвало преди. Участието в континенталните турнири ми дава допълнителен опит и ме обогатява. Ясно е, че българското първенство не може да се сравнява с френската Лига 1, но ми позволява да играя в Европа", каза той. "Българският шампионат се отличава с голяма интензивност и доста единоборства, разчита се на физиката. След това идват тактиката и техниката, не е като Лига 1, както казах, нивото е малкопо-ниско", допълни халфът. Икоко си обяснява лошите резултати в Лига Европа, в която Лудогорец все още не е спечелил точка след първите си три мача, с множеството промени в състава през лятото.

"Имаше доста промени в състава на отбора, пристигна и нов треньор. Ковид-19 също не помогна, някои мои съотборници се заразиха е не можеха да играят. Това обяснява слаби ни старт. Сега вече всичко зависи от нас. Трябва да опитаме да спечелим максимално повече точки в оставащите ни три мача, за да наваксаме пропуснатото", каза Икоко. "Мечтата ми е да играя в Шампионската лига. Искам да чуя известния химн на турнира преди да се изправя срещу най-добрите отбори в Европа. Това би било прекрасно и се надявам да изживея чувството в най-скоро време", допълни той.