Футболистите на Етър Велико Търново дадоха своя принос в благотворителния търг в помощ на 8-годишния Борко от Стражица. Всички те се подписаха на топка, която бе пусната на търг. Сумата ще бъде дарена за лечението на малчугана от Стражица. Инициативата бе подета от фотографа Анатолий Йорданов.

„Скъпи приятели, обявявам търг за тази топка, подписана от футболистите и треньорския щаб на футболен клуб “Етър”. Получената сума от търга ще бъде дарена за Борко, нашето малко съгражданче от Стражица, който се нуждае от нашата помощ! Най-високо обявената сума ще получи топката, а парите ще бъдат преведени по дарителската сметка на Борко“, обяви Анатолий Йорданов.

Стартовата цена на артикула е 100 лева, а крайният срок за наддаването е до 17 часа в сряда.

Когато е на 4 години, Борислав Димитров е диагностициран с аутизъм в Детския център за психично здраве в София. От няколко години момчето посещава логопед и психолог. Има направени 40 процедури хипербарна кислородна терапия в барокамера. От болница в Турция дават надежда на семейството му за присаждане на стволови клетки, които могат да помогнат за оздравяването или подобряване състоянието на Борко.

Всеки, който желае може да дари средства, банковата сметка на момчето е: Банка ДСК BG90STSA93000030452299, Борислав Даниелов Димитров.