Министерство на здравеопазването ще има среща с футболните агитки, след която вероятно ще разреши мачовете от новия сезон у нас да са с публика.

Условието е лидерите на феновете да дадат обещание, че ще спазват всички мерки, които институциите ще им дадат. Това обяви здравният министър Костадин Ангелов по време на брифинг днес.

"Ако получим уверение, че ще се спазват всички мерки, ще разрешим публика на футболното първенство", каза министърът, добавяйки, че това е "компромис, който може да бъде допуснат".

Срещата ще е тези дни с представители на големите фенорганизации, шефове от БФС, спортния министър Красен Кралев и служители на РЗИ. На нея ще се разпишат и специални мерки, които трябва да се спазват за провеждането на мачовете.

Кралев също коментира днес искането на феновете, което породи реакцията и на министъра на здравеопазването. Големи групи от агитките на ЦСКА и Левски написаха писма до премиера, БФС, двете министерства и РЗИ, за да поискат отваряне на стадионите.

"Решението за отваряне на залите и стадионите за публика се взема от министъра на здравеопазването. Разбира се, ние ще водим разговори по тази тема, но първо трябва самите клубове, самите спортни федерации да гарантират, че правилата ще бъдат спазвани", коментира Кралев.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.