Берое очаква най-големия си трансферен удар в историята – Себастиан Вия да пристигне в България на 15 ноември, твърди аржентинското издание „La Razon“. В събота Вия публикува снимки в социалната мрежа Instagram, как заминава от родината си Колумбия за Европа.

27-годишният футболист се очаква в Стара Загора, където ще трябва да премине медицински прегледи, след което да сложи подписа си под двугодишно споразумение с Берое.

Договорът на колумбийския футболист с Бока Хуниорс е до 31 декември 2024-а година, но 27-годишният нападател се смята за свободен агент, след като от аржентинския гранд излязоха с изявление преди няколко седмици, в което обявяват решението си да нямат нищо общо с него.

startphoto.bg
39 снимки

Себастиан Вия твърди, че поради липсата на окончателна присъда срещу него, той има законното право да търси работа, в съответствие с аржентинското законодателство, което гарантира това право на всички хора в тяхното законно положение.

В родината му Колумбия пък отразиха подобаващо трансфера на Вия под Аязмото. Местната преса следи всичко, което се случва с него, тъй като е една от големите звезди в страната. Трансферът му в Берое бе втората най-голяма новина за седмицата след освобождаването от плен на бащата на Луис Диас.

„Това е най-големият трансфер в историята на Берое. Без никакво съмнение Вия ще предизвика много вълнения в България с трансфера си. Вия ще направи опит да рестартира кариерата си в Европа и не се очаква да има проблеми с оглед качествата, които притежава. Има всички предпоставки да се превърне в истинска сензация в Европа“, пишат изданията в Колумбия.