Доста любопитно име може да попадне в сметките на националния селекционер Ясен Петров. Става дума за централния защитник на Черно море Влатко Дробаров. 28-годишният северномакедонец притежава и български паспорт, което може да се окаже допълнителен плюс.

Роденият в Скопие футболист има мачове за всички юношески и младежки формации на родината си. Той обаче няма двубои за мъжкия тим и поради тази причина има право да облече екипа на „лъвовете“.

Влатко Дробаров

източник: Черно море

Както е известно, през месец септември на България предстоят 3 мача - на 2 септември гостуваме на европейския шампион Италия в среща от световните квалификации, на 5-и приемаме Литва, а на 8-и играем контрола с Грузия.

Ясен Петров, който е бивш треньор на Черно море, има и други набелязани от стадион „Тича“ в състава си. Той разчита на вратаря Георги Георгиев, поливалентния Даниел Димов, както и на доскорошния плеймейкър на тима Илиан Илиев-младши. Последният бе продаден това лято на кипърския Аполон Лимасол.

Дробаров бе привлечен в Черно море през миналия сезон. Той пристигна във Варна като свободен агент в края на октомври 2020 година. Бранителят обаче бързо си извоюва правото да е титуляр в състава на Илиан Илиев. Високият 187 сантиметра защитник взе участие в 18 шампионатни двубоя през сезон 2020/2021 и вкара 1 гол. Той бе на терена и в един двубой за Купата на България. През настоящата кампания той игра и в трите мача на Черно море в efbet Лига.

Черно море - Ботев Пловдив 2:0 / efbet Лига, 2-и кръг, 02.08.2021 г.

източник: Ivaylo Borisov / LAP.bg

Влатко Дробаров е носил екипите на кипърския Арис Лимасол, арменския Бананц, мексиканския Мурциелагос и Оход Саудитска Арабия. В страната си е играл за Скопие, Напредак Кичево, Тетекс и Беласица Струмица. Последният му отбор, преди да се присъедини към Черно море, Керала Бластърс в индийската Суперлига, където се подвизаваше и българският нападател Димитър Бербатов.