Вратарят на Крумовград Янко Георгиев бе избран за играч номер 1 на първия кръг в efbet Лига. Стражът бе с ключов принос за успеха на своя отбор над Лудогорец с 3:1, като направи някои бляскави спасявания и не позволи на "орлите" да си тръгнат с точки от "Коматево".

start-photo.bg
12 снимки

"Благодаря на всички, които са гласували за мен да спечеля тази награда. Аз не започнах кариерата си като вратар, бях полеви играч, но с времето се озовах на вратата. Чувствам се добре. По време на разговора с ръководството ми казаха какви амбиции имат и как иска да изглежда проектът. Това ме привлече. Усещам и сигурност тук, която ми харесва", започна Георгиев.

"Това, че ще живеем и тренираме в Пловдив, със сигурност повлия на много от футболистите. Ръководството има и проект за стадион в Крумовград. Надявам се, че това ще бъде и основа за привличането на добри играчи в следващ етап. Знаете качествата на Макенджиев. Не е нужно аз да говоря за него, конкуренцията е на много високо ниво", продължи той.

"Срещу ЦСКА стояхме добре на терена, имаше съжаление след края на мача, можехме поне с точка да си тръгнем, макар и да ни липсваха многото голови положения. Във всеки мач излизаме да победим. Дано постигаме добри резултати и печелим срещите си", добавя вратарят на Крумовград.

"Нашата цел не е само да се задържим в елита, но и да постигнем повече от това. Искаме да направим добър отбор, с който всеки да се съобразява. Не съм първа младост, но съм опитен и се чувствам добре. Вярвам в опита. Дано съм жив и здрав, и да играя добре. Ще видим още колко ще играя, не мога да кажа сега", завърши Янко Георгиев.

Повече може да видите във видеото!