Старши треньорът на ЦСКА 1948 - Тодор Янчев, говори пред медиите преди големия финал на турнира за Sesame Купа на България срещу Лудогорец. Двубоят за трофея е в сряда, 24 май, от 19:00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Янчев даде съвместна пресконференция заедно с наставника на "орлите" - Ивайло Петев.

Ивайло Петев и Тодор Янчев

източник: start-photo.bg

„Би било чудесно, ако напишем такава история като Ивайло Петев и неговия отбор. Ние сме амбицирани да вървим по този път. Винаги трябва да се започне отнякъде. Амбиции винаги има“.

„Мен не ме притесняват постигнатите резултати в последните мачове, в които не успяхме да извоюваме победата. Играхме срещу доста добри състави  – Левски и Черно море. Знаем колко сериозни отбори са. Това е част от футбола. Гледаме реално на нещата. Не се самозалъгваме“.

7 снимки

„При нас положението е същото. Всеки един мач говорим, че паралелно с финала за Купата, си гоним третото място. Утре е финалът, това е най-важният мач за нас. После си имаме цел в първенството - да завършим на третата позиция, която дава право на участие в евротурнирите. Нямаме наказани играчи, трайно контузените са Жека (Евгений Сердюк), Джонатан и Бидунга“.

„Това е турнирен мач, който може да не завърши в 90 минути, така че се готвим за дузпи.“. 

„Няма нищо ново, но това е чат от футбола. Шест мача, нормално е. Нищо фрапантно не е станало за нашия отбор. Позицията ни в първенството е идеална, играем и финал. Нормални резултати, можехме да победим, но така се стекоха самите двубои. Не е притеснително“.

БТА / BTA
4 снимки

„Най-важен е утрешният мач, а не какво е било преди два месеца. Резултатите ни срещу Лудогорец са положителни, но най–важно е бъдещето, а не да лежим на стари лаври. Ние сме амбицирани отново да покажем добра игра и добър резултат срещу тях“.

„Имаме тренировка след има-няма два часа. Дай Боже всички да са живи и здрави. Няма нищо по-хубаво от това да се играе пред повече хора. Атмосферата е друга. Играли сме и аз, и Ивайло пред пълни трибуни. Няма нищо по-хубаво за един спектакъл, какъвто ни очаква., но ще видим утре“, заяви Янчев.