Старши треньорът на ЦСКА 1948 – Тодор Янчев, даде традиционния си брифинг преди двубоя на тима му на Разпети петък. За водените от него „червени“ предстои мини столично дерби със Септември. На пресконференцията си Янчев разясни състоянието на контузените Райън Бидунга и Джонатан Перейра, както и на доскоро лекуващият травма Александър Колев. Някогашният дефанзивен халф сподели също, че се надява седемточковата разлика с четвъртия Левски да се увеличи още преди плейофите.

„Поредният мач е на прага. Имаме малко време да се подготвим. В петък сме на линия. Срещаме млад и добре играещ отбор на Септември. Според мен имат много талантливи млади момчета, което е похвално“.

„Разпети петък е свят празник. За всички християни е най-тъжният ден в историята. Двата клуба бяха окей да се измести за събота, но в крайна сметка нямаше разбиране от ръководните фактори“.

„Хубаво е, че със Светльо се познаваме. Били сме и партньори в халфовата линия. За мен не е проблем, а удоволствие да се изправям срещу бивши колеги. Да, той е от другия лагер и ще опита да си свърши работата, но и ние ще опитаме да победим“.

startphoto.bg
5 снимки

„Има доста мачове до края на редовния сезон, после и в плейофната част. Преднината пред Левски е успокоява. Аз съм амбициран да се откъснем още, за да дишаме по-спокойно. Нищо няма да е лесно в тези плейофи. В 6-те първи отбора всеки може да бие всеки. Първите два отбора водят значително пред нас, но гледаме нашите цели“.

„Нямам писмено обяснение защо смениха реваншите за Купата. Коригирахме заплануваните неща след видяното. Съответно и администрацията ни започна да действа по хотели. Обяснение още няма все пак“.

„Светльо Диков е опитен човек, не е от ден-два във футбола. Това, че беше във втория отбор ни даде предимство да можем да го ползваме. Неприятната контузия на Алекс Колев е причина Диков да го замени. Това, че някой е в първия отбор, не означава, че не може да слезе във втория и обратното. Така работим в момента. Ако някой се задоволява в първия отбор, слиза във втория, докато си върне формата“.

„Неприятно е, че Джонатан ще се подложи на операция. Губим го трайно, а е един от водещите ни играчи. Има частично скъсване на предна кръстна връзка. Бидунга също е с проблеми от четвъртфинала. Фактически, двамата бранители от четвъртфинала имат проблеми. Алекс Колев тренира на 100% с отбора, това е добре“.