Отборът на Левски загуби нови две точки в efbet Лига. Тимът на Станимир Стоилов не успя да победи отбора на Септември София в мач от 14-ия кръг на шампионата. Двубоят на стадион „Васил Левски” в столицата завърши без голове – 0:0. Това е първо равенство за „сините” от началото на сезона в efbet Лига.

Със спечелената точка „сините” все пак се изкачиха с няколко места във временното класиране и вече заемат четвъртото място в таблицата. Левски събра актив от 25 пункта и се изравниха с отбора на Локомотив Пловдив, който обаче е с по-лоша голова разлика. Септември пък не на 13-та позиция с актив от десет точки.

Като цяло гостите бяха по-добрия тим в срещата, но така и не успяха да  превземат вратата на своя противник. Така футболистите на Станимир Стоилов загубиха важни точки във втори пореден мач след поражението от Славия с 1:2 в предишния кръг.

Дебют начело на Септември пък направи Светослав Петров, който пое столичани след напускането на Славко Матич.  

start-photo.bg
100 снимки

Още във 2-ата минута на срещата гостите имаха шанс да открият резултата, но удар на Филип Кръстев от близо тринадесет метра срещна левия страничен стълб на вратата. Три минути по-късно Мартин Стойчев от състава на домакините получи нелепа контузия, след като падна лошо на рамото си и не успя да продължи двубоя. Неговото място бе заето от Александър Тодоров, а минути по-късно Стойчев бе отведен от стадион „Васил Левски” с линейка до най-близката болница.

Последваха силни минути за „сините”, които стигнаха до няколко поредни корнера пред Шейтанов. Ван дер Каап имаше отлична възможност да стреля и да порази целта, но прати топката над вратата. В 22-ата минута домакините бяха много близо до откриването на резултата, но Атанас Кабов не успя да порази целта. Той бе изведен отлично от Димитър Костадинов отдясно, напредна много добре и стреля по диагонала, но Пламен Андреев изби в корнер.

Следващият шанс за гол в мача пред играчите на Левски. Илиян Стефанов имаше възможност да стреля от границата на наказателното поле, но топката профуча покрай десния страничен стълб.

Иван Арсов също имаше възможност да обстрелва вратата на Левски след центриране от ъглов удар, но неуспешно. Пет минути преди почивката Уелтън отправи страховит удар към вратата на Септември, но Шейтанов показа класа и изби в корнер. След центрирането от ъгловия удар, Уелтън имаше нов шанс да стреля, но отново не успя да порази целта.   

Втората част започна по-добре за Левски, а в 49-ата минута „сините” стигнаха до страхотна възможност за гол. След центриране от поредния корнер пред вратата на домакините, Андриан Краев се извиси над всички и стреля с глава, но прати топката в напречната греда.    

Футболистите на „сините” продължиха да доминират на терена и да бъдат далеч по-опасния тим. В 61-ата минута Уелтън стигна до страхотна възможност да обстрелва вратата на домакините. Атакуващият футболист на Левски получи отляво, нагласи топката на десния си крак и стреля по диагонала, но за негово нещастие топката „кацна” на напречната греда и излезе в аут.

Натискът на гостите ставаше все по-сериозен, а наставникът на „сините” Станимир Стоилов прибягна до услугите на опитния Ивелин Попов, който се появи в игра в 65-ата минута.

Вратата на домакините продължи да бъде под постоянен обстрел, а Филип Кръстев пропусна страхотен шанс в 71-ата минута. Халфът на Левски стреля технично, но Швейтанов плонжира и изби в ъглов удар.

Седем минути преди края домакините имаха отличен шанс да поразят целта и съвсем да вгорчат вечерта за Левски, но след остро центриране отдясно, Атанас Кабов се размина с топката и не успя да засече от няколко метра.

В последните моменти от срещата нервите на стадион „Васил Левски” преобладаваха и въпреки добавеното време от пет минути, двата тима така и не успяха да се изненадат, завършвайки при резултат 0:0.  

FT • СЕПТЕМВРИ – ЛЕВСКИ 0:0

Efbet Лига, 14-ти кръг

Стадион: „Васил Левски”

Рефер: Георги Давидов

Септември: 21   Димитър Шейтанов, 10 Асен Чандъров , 5 Асен Георгиев, 4 Иван Арсов, 26 Илия Миланов, 9 Димитър Костадинов, 6 Атанас Кабов, 23 Йоан Гаврилов, 22 Мартин Стойчев, 13 Мартин Николов, 19 Реди Каса

Старши треньор: Светослав Петров

Левски: 1 Пламен Андреев, 5 Ван Дер Каап, 7 Георги Миланов, 8 Андриан Краев, 14 Илиян Стефанов, 17 Уелтън, 18 Роналдо, 23 Сонко Сундберг, 30 Филип Кръстев, 33 Хосе Кордоба , 88 Марин Петков

Старши треньор: Станимир Стоилов