Милен Желев е поредният футболист, напускащ Арда. Опитният бранител е разтрогнал договора си с клуба от Кърджали по взаимно съгласие броени часове след баража с Левски. Доскорошният капитан на тима е решен на нова стъпка в своята кариера, след като прекара в клуба последните три години, пише „Труд“.

Желев бе част от историческото първо участие на Арда в Европа под ръководството на Николай Киров срещу израелския Апоел Беер Шева. Игра и в дебютното участие на "сините" на финал за Купата на България същата година при 0:1 от ЦСКА.

Общо за Арда има 95 двубоя във всички турнири, вкара 4 гола и даде 4 асистенции. Последният му мач се оказа баража с Левски, загубен с 0:2 на стадион "Георги Аспарухов". В него Желев изненадващо бе използван като вътрешен халф, а не в отбраната.

По-рано в понеделник стана ясно, че още 8 напускат Арда. Най-трудна изглежда раздялата с Алекс Петков, който в края на сезона взе капитанската лента. Тръгват си още Александър Георгиев, Васил Симеонов, който вече се е разбрал с Монтана, Жуниор Палмарес, Атанас Зехиров и Шахредин Букхолда. Договорите за наем на Ласана Н'диайе и Ел Мами Тетах също изтекоха и засега поне няма да остават в Арда.

Считан за сигурен нов обаче е левият бек Иван Горанов. Бившият капитан на Левски вече се е разбрал с клуба от Кърджали. В тима се очаква и азербайджанският национал Джалал Хюсейнов.