Треньорът на Левски Петър Хубчев ще направи две промени в състава от дербито с ЦСКА, което завърши 2:2. Като титуляри срещу Черно море ще излязат Франко Мазурек и Дени Алар, пише „Меридиан мач”.

Първият пропусна битката с „червените“ заради контузия, но се възстанови бързо и дори подобри формата си по време на мини подготовката в Добринище. Освен това Нашименто не успя да се възстанови и Мазурек ще заеме неговото място. Португалецът от вчера се раздели със Станислав Костов и вече започна бегови тренировки. Очаква се проблемите му да отшумят за най-старото столично дерби със Славия, което идва след двубоя с Черно море.

Алар пък е предпочетен пред Найджъл Робърта, който пропътува доста заради ангажиментите си към националния отбор на Кюрасао.

Освен това се разчита, че австриецът има повече сили, за да води битка със здравата защита на „моряците“, която бе подсилена отново от Даниел Димов.

Бившият играч на Левски се слави с ръста си и добрата игра с глава. В същото време на „Герена“ все още не са взели окончателно решение за Станислав Костов. Както е известно, в Германия смятат, че той се нуждае от операция, но „сините“ не са сигурни дали това наистина е наложително.