Треньорът на Левски Петър Хубчев има няколко дилеми по състава за дербито с ЦСКА. В четирите контроли през зимната подготовка наставникът изпробва доста варианти, но все още не се е спрял на стартовата единайсеторка за големия двубой от първия пролетен кръг. Той има въпросителни във всяка линия. Първата е кой да е партньор на Холмар Ейолфсон в центъра на защитата. Няма да е толкова голяма изненада, ако специалистът предпочете Мартин Райнов пред Нуно Рейш. Гръцкият бранител Янис Каргас е с почти нулеви шансове да играе, след като се появи като резерва само в един от спарингите. Причината е, че в Турция той бе повален от вирус.

От новите попълнения гарантирано титулярно място има единствено Симеон Славчев. Националът ще е в халфовата линия с Хали Тиам. Хубчев обаче умува кого да постави пред двамата. Считаше се, че треньорът ще разчита твърдо на нидерландеца Стайн Спиерингс. В последната контрола обаче наставникът предпочете да заложи на Франко Мазурек. най-силна подготовка от халфовете обаче направи Филипе Нашименто. Португалецът вкара и два гола.

Най-комплицирана изглежда ситуацията на върха на атаката, където на разположение на треньора са Найджъл Робърта, Дени Алар и Станислав Костов. Първият имае мускулна травма и пропусна голяма част от лагера в Сандански. Затова и в Турция игра само в една от контролите и то за малко. Нидерландецът бе голмайстор на “сините” през есента и за участието му ще се решава в последния момент. Другите опции са Алар и Костов. Австриецът така и не вкарав проверките, а Костов се разписа в последната от тях при 1:2 от украинсикя Олександиря.

Днес футболистите на Левски са в почивка. Подготовката за сблъсъка с “Армейците” започва в понеделник. Заниманията на “сините” ще са предимно тактически./“Тема спорт”