Треньорът на Берое - Петър Хубчев, разкри, че е направил всичко възможно, за да задържи под Аязмото Илиян Стефанов, който сега е част от Левски.

„Аз отидох директно на лагера в Турция. Казах му в очите, че искам да остане. 20 пъти говорех с него. За мен той е един от малкото таланти, които имат огромно поле за развитие. Но тук други бяха нещата, не беше професионално действието на част от предишното ръководство и заради това той отиде в Левски. Голям талант е, но не трябва да се вдига шум след 2-3 силни мача“, заяви Хубчев.

„Аз не съм говорил с Мартин Камбуров, когато поех отбора. Беше ми казано, че прекратява кариерата си и толкова“, добави той пред радио Стара Загора.

„Класирането за европейските турнири тази година на Берое е напълно възможно. Стига да са здрави момчетата“, каза още Хубчев.

В петък от 20:00 часа старозагорци започват участие в плейофната фаза на efbet Лига, а съперници в битката за 7-о място последователно ще бъдат ЦСКА 1948, Локомотив Пловдив и Арда.

„За мен наистина този път четирите отбора са изравнени. Имало е години, в които един от отборите изостава с 6-7 точки и играе само, за да довърши сезона. Сега мачовете ще бъдат интересни докрай и шансовете са изравнени“, коментира наставникът на старозагорци.

„В седмицата преди мача с Лудогорец пет човека не тренираха. А при толкова малко играчи, със сигурност сме отборът с най-малко футболисти в първенството, пет човека са много. И въпреки това се представихме не лошо като съперник срещу Лудогорец“, допълни Петър Хубчев.

Освен срещата с шампионите, той отличи изявите на тима си и срещу ЦСКА, както и срещу Локомотив Пловдив.

„Не съм съвсем доволен от всички играчи, които привлякохме до този момент. Почти всички те дойдоха с добра визитка, но неиграли от дълго време и неподготвени. Някои от тях се постараха и влязоха по най-бързия начин във форма. Те помогнаха и помагат на отбора. Но има и момчета, на които им трябва малко повече време. Не всички успяха да намерят мястото си в отбора“, анализира Петър Хубчев.

„От гледна точка на отбора, да говорим за следващия сезон, е даже късно. Но от гледна точка на ситуацията в Берое е рано. Но трябва да се работи и бих казал, че доста сериозно се мисли по този въпрос. И аз съм твърдо за това, което прави новото ръководство. Без да се взимат кредити, без да задлъжнява клубът, да бъде запазен чист. Може би ще има и по-голям интерес, когато клубът няма задължения. Но в същото време е и много трудно. Феновете не само тук, а и навсякъде са нетърпеливи“, завърши Хубчев.