В предаването "Преди кръга" по DIEMA SPORT халфът на Дунав Русе - Стефан Христов коментира победата над Арда Кърджали и очакванията си за развитието на първенството. 

Футболистът бе с основен принос за първата победа на Дунав Русе като гост при визитата на Арда Кърджали. Христов реализира второто попадение в срещата и донесе трите точки на отбора от Русе. 

"Това е част от нашата тактика и играта ни като отбор. С дълга топка от вратаря, Ахмед Ахмедов отклони добре към мен, аз поех топката и тръгнах с дрибъл към средата на терена. Подадох пас, който беше към външния ни полузащитник, той овладя топката и ми я подаде. Оттам нататък аз завърших атаката."

"Победата беше много важна за отбора ни. Отидохме с мисълта за победа и я спечелихме. Беше важна от гледна точка на това, че нямахме победа като гост. Постигнахме я и сега за нас е важно да запазим доброто представяне и да го покажем срещу тима на Етър." 

"Чувствам се чудесно, обстановката е отлична, има страхотен колектив. Гоним класиране, което да ни позволи да останем в групата без да се налага да играем баражи за оцеляване. Те са може би най-неприятната част от цялото първенство. Затова се борим за по-предно класиране, за да ни е спокойно." 

"Откакто играя в Първа лига последните 3 години, често съм използван на фланга. Аз самият усещам, че това е моята позиция. Мога да играя и като нападател. Когато бях по-млад играех като нападател, но впосследствие натрупах опит и повечето треньори ме използват на фланга." 

"Людмил Киров е много добър треньор, мотивира ни добре. Досега поне не съм имал такъв мотиватор. Излизаме и се раздаваме всеки мач за клуба и за него. Работим много добре, всичко е перфектно."

"Амбициран съм да играя за по-голям отбор. Ще се раздавам всеки мач на терена и дай Боже да имам трансфер зимата или лятото. Бих играл във всеки един български отбор", завърши Христов.