Треньорът на Ботев Враца – Христо Янев, заяви, че бъдещето му в северозападния клуб е под въпрос. Някогашният национал каза, че има лични мотиви, които не пожела да сподели. Янев също така изрази недоумение от освиркванията към треньора на Левски – Николай Костов.

„Момчетата се представиха много добре и ги поздравявам. Комплимент за работата, която вършим и се противопоставиха. Не видях да ни затрудняват, че промениха схемата на игра. Имахме достатъчно положения за гол, но не успяхме да отбележим“, каза Янев.

„Ботев трябва да промени генерално много неща, за да започне да побеждава. Мачовете вкъщи са на първо място. Аз трябва да седна, да си дам няколко дни и да помисля дали пътят, който вървя тук, си заслужава дали да го продължа или мога да кажа край“, разкри Янев.

„Има много неща в българския футбол, за които съм благодарен, че са ми се случили, но има и такива, които ме разочароват. Аз спрях да играя футбол само за да мога да променя отношения във футболен клуб между футболисти, треньори и ръководство. Днес виждам агитката на Левски, която подкрепя отбора си, но скандира против капитана си, треньора си. Не мисля, че Ники Костов и Андриан Краев заслужават такова отношения. Тези неща ще натежат и ще наклонят в една неприятна посока“, допълни Янев.

„Имам много добро ръководство, хора, които обичат клуба си. Говорили сме за плановете. Ще си поговоря с тях, ще си поговоря със семейството си и ще вземе решение, което искам да направя на спокойна глава. Искам да имам шансове да се боря с отбори като Левски. Днес Левски не бе по-добър от нас. Не виждам как отбор, който има претенции за каквото да било, да не може да създаде ситуации, в които да ни надиграят тотално. Дребните неща, индивидуалната класата на футболистите решават мачовете“, заяви треньорът на Ботев.

„Имаме планове, знаем какво трябва да се промени, искаме всички да ги променим. Трябва да се променят различни неща от чисто футболните“, завърши специалистът.