Вече бившият наставник на Ботев Враца – Христо Янев, даде специално интервю, в което разкри мотивите си да напусне клуба. Специалистът изненадващо си тръгна от стадион „Христо Ботев”, след като успя да спаси тима от изпадане.

Янев говори пред официалния сайт на клуба от Враца. Ето какво сподели той:

start-photo.bg & LAP.bg
31 снимки

- Г-н Янев, Ботев изпрати емоционален сезон, като в края успяхте, всички заедно, да запазите елитния статут на отбора. Раздялата с вас изненада много хора, може ли да отговорите защо се стигна дотам?

- Наистина сезонът бе емоционален и напрегнат. Напрежението бе доста голямо. Аз искам да оставя добър спомен в отношенията с ръководството. Благодарен съм за възможността, която получих, колкото и трудна да беше целта. Това беше една възможност за мен да се докажа.

- Да разбираме, че вие пожелахте да се разделите, ако да, защо?

- Да, имам нужда от малко почивка, имам нужда да остана сам с мислите си и да направя следващата крачка, като приема ново предизвикателство на друго ниво.

- Какво беше желанието на ръководството?

- Желанието бе да остана и да работим заедно с една единствена цел – да променим облика на отбора и Ботев да има по-високи цели през следващия сезон. Идеите на ръководството бяха да се залага на млади български играчи и да ги развиваме. Ръководството искаше да остана на всяка цена, но в крайна сметка преценката е тази. Искам да отбележа, че в лицето на Вангел Вангелов, открих перфектния ръководител, който ме спечели с човешкото си отношение и коректност. Все пак искам да кажа, че не казвам „сбогом“, а „довиждане“ и не изключвам възможността пътищата ни отново да се засекат.