Треньорът на Пирин – Христо Янев, похвали характера на своите футболисти след равенството – 1:1, срещу Арда в пореден мач от кръга в efbet Лига.

„До момента, в който съдиите решиха да гледат ситуацията Арда не ни затрудни. Добре се представихме и изчаквахме възможностите, които знаехме, че ще ни се открият. Реакцията на отбора е изключителна. Имам футболисти с голям опит и те показват същото желание като мен, когато работя в клуба“, продължи той.

start-photo.bg
46 снимки

„Знам качествата на Преслав, първо той е човек с главна буква и като професионалист нямам забележки към него. Знаехме, че Арда имат трима вътрешни халфа и знаехме, че ще ни е трудно, ако сме с двама нападатели и затова бе оставен резерва. Той влезе и вкара гол, носейки ни тази ценна точка. Докато имаме сили и възможности, ще се борим да останем в елита“.

„Опитвам се да бъда толерантен към хората, които ръководят мачовете. Не е лесно да стоят с мен отстрани, тъй като понякога не мисля за нещата. Гледайки ситуацията за картони, някои от тях няма смисъл да се дават и плащаме глоби. Разполагаме с футболисти, които имат много картони, които са получени в леки ситуации. Нормално е да има футболни сблъсъци. Стремим се да играем футбол и не рушим играта. Тези неща натежават в един момент и трябва да правим странни ротации“, акцентира Янев.

„Не работя спокойно, но с желание. Надявам се хората, които говорят пред нас да държат на думите си. Идвам с голямо желание заради момчетата и характерът, който притежават. Опитваме да излезем заедно от тази ситуация. Приели сме и работим в нея“, каза още той.

„Локомотив София е сериозен отбор, притежават и добър специалист, който натрупа опит в Лудогорец. Знам, че ще имаме кадрови проблеми, но е рано да ви кажа очакванията си“, завърши Христо Янев.