Треньорът на Пирин - Христо Янев не скри радостта си от първата победа на отбора под негово ръководство. Той отличи характера на неговите играчи, много от които са играли на инжекции. 
 
„Доволен съм от желанието на футболистите и желанието им. За нас беше от изключително важно значение да спечелим този мач, защото ситуацията, в която се намира клубът, е незадоволителна. Изиграхме много добър мач срещу Локомотив Пловдив, в следващия мач едно полувреме. Днес мога само да поздравя момчетата за това, че се пребориха със себе си. Всичко, което ще правим с тези момчета и хората от клуба, ще бъде насочено да заздравим представянето на отбора в мачовете, които ни предстоят. 
 
В професионалния спорт трябва да се бориш за живота си. Всеки мач е безмилостна битка.Не е тайна за никого, че имаме страшно много кадрови проблеми. Тук е моментът да поздравя всеки един в съблекалнята, че превъзмогна болежките си. Имам съблекалня с 11-те, които започнаха двубоя и момчетата, които влязоха в игра. С който мога да разполагам, него ще пусна на терена за Купата на България“, заяви Янев.