Седмица след историческия дебют в елита на България футболният съдия Християна Гутева говори за емоциите и отговорността, които носи подобно признание. Тя бе категорична в поставянето на още по-високи цели пред себе си и убежденията си, че в мъжкия футбол има място за женско присъствие.

Историческият дебют в първото ниво на българския футбол дойде в предпоследния кръг от сезона с мача между Крумовград и Левски.

Имаше, може би, един съвсем лек момент на очакване, но определено много се изненадах. Беше доста трогателен момент за мен. По-скоро ме налегна една отговорност, наистина, за голямото доверие, което получавам и че не става просто само за мен лично, а за абсолютно всички жени съдии в България“, сподели за NOVA тя.

Християна Гутева сподели и какво се крие зад голямото постижение за моментите на изпитания и имала ли е момент, в който е съжалила за избора си да се занимава със съдийство. Целите обаче не спират до тук, а предизвикателствата стават дори още по-големи.

Момент за историята: Християна Гутева дебютира в родния елит

„В международен план не виждам бариери за жените съдии. Бъдещето на съдийството е с женско присъствие. Пожелавам си все по-трайно присъствие в най-високите нива на мъжкия футбол у нас. И дори в най-смелите си мечти, бих искала да стигна и до международни срещи”, каза още Гутева.

Цялото интервю с Християна Гутева може да гледате тази вечер в предаването „Домът на футбола“ от 20:00 часа под DIEMA SPORT.