Старши треньорът на Берое Димитър Димитров-Херо е искал да се освободи от крилото Педро Еуженио. Това се е случило малко след идването на специалиста в Стара Загора на мястото на Александър Томаш, информира "Тема Спорт".

Все пак ръководството на заралии е разговаряло с наставника и той е решил да даде шанс на португалеца. След това Еуженио подобри представянето си, но в последния мач отново разгневи Херо, след като си изкара червен картон срещу Ботев Пловдив.

Така той ще пропусне гостуването на Царско село в следващия кръг, което означава, че за него годината приключи. След отпадането на Берое от ЦСКА 1948 за Купата на България, Херо се закани да изгони част от чужденците.

Почти сигурно клубът ще се раздели с централния защитник Ерол Алкан. Той не попадна в групата за двубоя с "канарчетата", въпреки, че е здрав. Бранителят имаше грандиозни издънки срещу "червените" за Купата. Засега Рубен Бригидо все още е на кантар. Меледже обаче също може да последва Алкан. Херо вече освободи един иностранец - Вандерсон.

В същото време се очаква наставникът да направи мащабна селекция през зимата. Причината е, че той разполага с доста ограничен ресурс от футболисти и има нужда от по-голяма дълбочина в състава си. Очаква се в отбора да дойдат поне четирима нови, като вероятно всички ще са чужденци.