Старши треньорът на Спартак Варна – Димитър Димитров, коментира днешната победа на „соколите“ над Септември, която ги приближи само на точка от предпоследния в класирането Хебър Пазарджик. Опитният специалист помоли феновете на варненския тим да не освиркват играчите, като определи и днешния успех като „сублимен“. Херо разкри също, че напрежението в тима е огромно.

„Като качество е много по-различно от мачове, които загубихме, а играхме силно. Сублимен момент беше днес. Трябваше да спечелим и с некрасива игра. Напрежението е огромно. Тук е моментът да благодаря на феновете, но искам да ги помоля да не освиркват. Говоря за Лирой (б.р. - Микелс)– той има много качества, но е напрегнат и като чуе освиркванията не се представя по-добре“.

„Много е трудно, дълбочината е малка. Родни е с две тренировки и днес бе в групата. Тези момчета заслужават уважение и респект за направеното днес“.

„Мисля, че е заслужена победата. Септември нямаше чисти положения. В поредица от мачове Фигейредо показа несигурност, бях длъжен да дам шанс на Иван (б.р. - Дичевски)“.

„Надявам се да не завършим последни, аз съм дошъл за това“, завърши Херо.