Разделилият се с Берое Димитър Димитров проговори за драмите в клуба. Херо излезе с декларация във връзка с думите на асистента му Петър Колев, който снощи също обяви, че напуска след само един мач начело на тима - 1:1 с Монтана. 

Колев обясни след равенството на стадион "Огоста", че се чувства длъжен да се откаже от поста, тъй като е бил поставен под натиск от "човек, който не му е дал благословията си", визирайки Херо. Димитров подчертава в изявлението си, че Колев вече е бивш негов помощник.

Декларацията на Димитър Димитров:

"Обръщам се към футболната общественост по повод разигралата се вчера мелодрама след мача Монтана - Берое. Цяла футболна България бе занимавана с някакви лични съдби и с някаква поискана благословия. Намирам за крайно неуместно да бъда забъркван в подобни евтини сюжети, още по-малко в контекста на някакви благословии. В седмицата на най-светлите християнски празници дори намирам за кощунствено да се говори за благословии.

Според моите принципи и убеждения, всяко човешко същество има право на свободен, личен избор. Също така, според моите принципи има понятия като лоялност, коректност, почтеност, благоприличие, които всеки човек трябва да спазва според силите си. Когато си част от един екип, трябва да знаеш, че сте заедно от началото до края. И в добро, и в лошо. Заедно стe започнали и заедно ще завършите цикъла. И няма място за никакви благословии. Става дума за вътрешно усещане кое е редно и кое не. Ако човек притежава това вътрешно усещане, той ще носи отговорност за решенията си и няма да има нужда от никакви благословии. Изпитвам огромно съжаление, че бях поставен в тази ситуация от бившия ми помощник и вече бивш мой колега.

През седмицата се разделихме по възможно най-цивилизования начин с футболен клуб Берое (Стара Загора). Както в Бургас, София, Кюстендил, Пловдив, Саудитска Арабия, Русия и Казахстан оставих след себе си само приятелства. Оставих добри чувства, защото във футбола може да побеждаваш или да губиш, но накрая трябва да остане уважение. Дадох най-доброто от себе си."


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.