Димитър Димитров бе официално представен като наставник на Спартак Варна. Президентите на „соколите“ – Павлин Николов и Асен Миланов, заявиха, че Херо ще има цялата спортно-техническа власт в клуба. Опитният специалист намекна за сериозна кадрова чистка, тъй като с настоящите футболисти трудно ще се постигне целта – оставане в елита.

„Ще ни трябва доста сериозна селекция. Тя не може да стане в един трансферен прозорец. Съобразявам се с финансовата политика на клуба. Ще ни трябва доста сериозна селекция, за да повишим нивото и класата. Най-вече липсва качествената селекция на Спартак. Трябват му футболисти в почти всички позиции. Това, което играеше досега, от идването на Киселичков, го преценявам като правилно. Разчитам Спартак да играе много по-различен, много по-офанзивен футбол.

„Предполагам, че всеки треньор предпочита да работи с български футболисти. Друг е въпросът дали ги има. Ще има и от вътрешния, и от външния пазар. Имам пръст в селекцията досега. Това беше съвсем нормално. Имах морален ангажимент да помагам от август. Искам на 100 процента да е сигурно ново попълнение, за да го кажа“.

startphoto.bg
15 снимки

„Стъпка по стъпка да вървим. Основното е да останем в групата. В момента сме на 7 точки от спасението. Няма да е лесно. Конкурентите също се подсилват. Нашият отбор ще бъде доста различен от това, което е в момента. Ще има ново лице“.

„Виждам добри неща, направени по базата. Направено е доста добро нещо. Където съм работил, винаги съм имал цялата власт. Където не е било така, аз съм си тръгвал. Събираме се на 4-и. До 18-и ще сме тук. След това ще имаме две седмици в Анталия с четири контроли. Връщаме се и се готвим за първия шампионатен мач“.

„Ще се съобразявам с това какво ще вземем, за да преценим за освободените. Ще търсим хора във всички позиции. Ще бъде изключително трудно и тежко със сегашната селекция. В тези 6 месеца едва ли ще се дава път на младите. Трябват ни максимално готови за този период футболисти, за да свършим основната цел – да се спасим“.

„Мисля, че не е имало да поема отбор на последно място. Ако съм сметнал, че шансовете за спасение са нулеви, нямаше да дойда, защото не искам да лъжа хората“, заяви Херо.


efbet подкрепя българския спорт