Треньорът на Спартак Варна Димитър Димитров - Херо назова коя ще е цел №1 пред обора за пролетта. Той направи това на пресконференция при представянето си на стадион "Спартак". Опитният наставник на "соколите" ще впрегне всички сили тимът да се спаси от изпадане, като самият той каза - това няма да е лесно, предвид разликата от 4 точки с конкурентите за спасение. 

Херо обаче има по-дългосрочна визия за работата си в клуба, която е била посрещната с оптимизъм от собствениците на варненци. Тя ще се осъществи едва когато Спартак запази мястото си при професионалистите.

От следващия сезон работата на Херо и неговия щаб е да се привличат млади играчи, най-вече българи, които да се развиват и след това да бъдат продавани в чужбина. По този начин "соколите" възнамеряват да се издържат в елита. Варненци имат всички предпоставки за такава политика, най-малкото, след като обновиха базата на Спортен комплекс "Локомотив". 

По всяка вероятност човекът, който ще изпълнява скаутски функции, ще е Георги Иванов - Геша. Той ще работи в тандем с Пламен Гетов, за който вече се писа, че ще му бъде предложен пост в клуба.