Наставникът на Берое Димитър Димитров даде традиционен брифинг преди началото на зимната подготовка на тима. Специалистът разкри имената на футболистите, с които отборът се разделя, както и плановете си за зимната селекция.

Той сподели, че трудно може да вземе нови играчи, тъй като два отбора надцакват всички. 

Херо добави още, че доколкото знае, Сашо Василев има договор с Берое и няма освобождаваща клауза, каквато в Левски са искали.

"Поставили сме си високи цели. Нашата цел е да влезем в първата шестица. Бандаловски напуска по взаимно съгласие. Знаете и за Ерол Елкан. Не коментирам спекулации, защото може да не ни стигне цял ден. За да вдигнем качеството и нивото на отбора, ни трябват футболисти във всички линии. Нашата цел е да направим отбора по-силен и да покажем по-добри игри в шампионата.

Петима юноши ще започнат с нас. Трудно можем да вземем футболисти, които искаме, заради два клуба, които надцакват всички. Насочили сме се към школата. Искаме да направим нужната селекция, за да вдигнем качеството. Финансовите параметри не са работа на треньора. Няма треньор в света, който да се съгласява с освобождаването на основните си футболисти. Длъжни сме да намерим заместник на Конте. Работи се в такъв план.

Доколкото знам, Сашо Василев има договор с нас и няма освобождаваща клауза, каквато в Левски искаха. Не съм човекът, който ще го спира и пуска. Доколкото знам, няма конкретна оферта за Александър Василев", заяви Херо.