Новият старши треньор на Арда Кърджали Димитър Димитров бе представен официално пред медиите. Димитров замени на поста Николай Киров, който напусна, за да поеме ЦСКА 1948.
 
"Спортният директор Ивайло Петков ми се обади и съвсем коректно ми обясни как стоят нещата както финансово, така и като потенциал и точно тази честност ме спечели, защото аз доста съм лъган във футбола.
 
Селекцията е неразривно свързана с бюджета. Доколкото имам информация бюджетът е в пъти по-нисък отпреди години. Но въпреки това ще опитаме да намерим нужните хора, защото излязоха основни футболисти и се получи дисбаланс. Имаме само двама крайни защитници и ще опитаме да намерим свободни играчи, но е трудно, защото трансферният прозорец затвори.
 
Групата е малка и няма вариативност в състава, запознат съм, че има контузени, а други се връщат след контузии и не са в добро кондиционно състояние.
Арда е една от приятните изненади в българския футбол в последните години и това се дължи предимно на предишния треньор Николай Киров, който остави светла диря във футбола в Кърджали.
 
Целта ще бъде влизане в първата шестица, макар че отборът не започна добре сезона. Трябва да вдигаме нивото и да печелим мачове", коментира Димитър Димитров.