Община Пазарджик, в партньорство с футболен клуб Хебър, обяви старта на спешни действия за възстановяване на тревното покритие на стадион "Георги Бенковски". В рамките на следващите 40 дни се планира инсталиране на модерно тревно покритие, което отговаря на най-новите европейски стандарти и предлага висока степен на издържливост.

От Община Пазарджик посочват, че клубът полага максимални усилия за разменяне на предстоящите домакинства със Славия и Ботев Пловдив. Според плановете, Хебър ще бъде гост на тези два отбора през текущия сезон, а напролет ще приема двата клуба в Пазарджик на новоподготвения терен. Целта е да се осигури на феновете на отбора адекватно подготвен стадион и да не бъдат ощетени от текущото състояние на тревната настилка.

Основната причина за текущото състояние на тревата са високите температури и екстремните климатични амплитуди, които в комбинация с дългогодишни дефицити в дренажната система и ниското качество на използваната почва, доведоха до проблеми с терена. Това състояние не е уникално само за Пазарджик, а е наблюдавано и на други стадиони в България и Европа.

Кметът на Община Пазарджик, Петър Куленски, и ръководството на ФК Хебър изразиха благодарност за възстановената конструктивна комуникация между общината и клуба. Те увериха, че ще бъде променена методиката за осъществяване на надзор над поддържащите дейности, с цел осигуряване на по-добро преживяване както за спортистите, така и за посетителите на стадиона. Визията на ръководството е да се постигне ясен, видим и качествен резултат в модернизацията на терена.

подкрепя българския спорт