Хебър Пазарджик и Берое се изправят един срещу друг в двубой от третия кръг на групата, която се бори за своето оцеляване в efbet Лига. Срещата на стадион „Берое“ в Стара Загора стартира в 20:15 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка на живо. Главен съдия на срещата ще бъде Петър Кузев.

Хебър имат 30 пункта в своя актив и са на 14-то място, като само две точки е разликата между тях и 15-ият Ботев Враца. „Гробарите“ са в серия от шест поредни загуби - най-лошата форма на тима през сезона. В миналия кръг отборът отстъпи на Ботев Враца с 0:1 като гост. За тима на Любослав Пенев е много важно да спре пропадането и ще бъде доста по-амбициран от Берое да спечели двубоя на собствен терен.

Причината е, че заралии вече си осигуриха оцеляването след победата над Пирин с 2:0 у дома в миналия кръг и ще играят само за честта си. Староцзагорци записаха втори пореден успех след старта на плейофите - преди домакинството на Пирин те победиха и Етър Велико Търново с 3:0 на собствен терен. Така Берое събра 39 точки на 11-ото място в класирането и е със седем пункта пред 12-ия Локомотив София.

Старши треньорът на домакините Любослав Пенев призна за напрежение между двама от основните футболисти на тима - Георги Вълчев и Стефан Цонков, които бяха отстранени от състава заради проблеми в съблекалнята и към момента не са реабилитирани. Красиан Колев също бе върнат на Ботев Пловдив предварително преди да изтече наемът му.

При Берое, който загуби шест от последните си седем гостувания и вкара само един гол в тези двубои, вече мислят за ваканция, след като се очаква голяма част от чужденците на тима да бъдат пуснати в почивка и има шанс наставникът Хосе Луис Ачиари да даде шанс на някои юноши на отбора за изява. Голямата звезда на тима Себастиян Вия вече загатна, че е изиграл последния си мач за тима, като се очаква негов трансфер, а интерес към него има от страна на шампиона Лудогорец и тимове от Колумбия. Наказан за срещата пък е Лучано Скуадроне.