В последните дни Хебър е раздиран от спекулации по отношение на свои играчи, ръководство и дори цялостното бъдеще на отбора. След продажбата на ключови футболисти, сред които Карлос Охене, Матвей Игонен и Георги Николов, бъдещето на треньора Любослав Пенев остава несигурно.

В последните дни се заговори, че специалистът ще напусне Хебър, тъй като има неяснота около състоянието на клуба, но в официалния профил на "гробарите" излязоха с официална позиция, с която отричат нова.

"Ръководството на ФК Хебър отрича всички спекулации за напускането на Любослав Пенев като старши-треньор на клуба. Истината е точно обратната - Любослав Пенев има договор с ФК Хебър и го изпълнява напълно професионално, отговорно и коректно. И уверяваме ви, няма никакво намерение да изостави работата си във ФК Хебър! И точно това го прави още по-голям в очите на всички свързани с Хебър - ръководство, футболисти и фенове. Уверяваме всички наши привърженици, че Хебър ще излезе успешно и с чест от тази трудна за клуба ситуация, както го е правил неведнъж в общо 105-годишната история на пазарджишкия футбол", заявиха от Хебър.