Полският шампион Висла Краков надви с минималното 1:0 българския Хебър в първата контрола на пазарджиклии в Турция.

На турска земя Хебър ще изиграе още три контроли срещу Кривбас (Украйна), Каспий (Казахстан) и Металист Харков (Украйна).

ГЛЕДАХТЕ ТУК!

Мачът започна с много добра възможност за Висла. След груба грешка на вратаря Дебърлиев, който сгреши при изнасянето на топката, поляците успяха да си спечелят пряк свободен удар на удобна позиция. Последва мощен изстрел към вратата на българския тим, но Дебърлиев успя да се намеси адекватно и изби.

Резултатът в двубоя бе открит в 28-ата минута след колективна грешка в отбраната на българския тим. Нападателят на Висла Родадо проби отдясно, навлезе в пеналта и от самата аутлиния успя да пусне пас във вратарското поле. Камен Хаджиев действа неубедително и не успя да избие топката, която се оказа на пътя на Родадо, който без никакво забавяне я прати покрай Дебърлиев.  

В 30-ата минута Марсел имаше прекрасна възможност да изравни резултата, но ударът му от близо десетина метра мина покрай вратата.  

В минутите до края на първото полувреме двата тима не успяха да се изненадат, а интересните ситуации пред двете врати почти липсваха. 

В началото на втората част пазарджиклии застрашиха на няколко пъти вратата на съперника, но ударите бяха основно блокирани и неточни. В 65-а минута Родадо отново беше изведен в стрелкова позиция, но стражът на Хебър спаси. 

До края на мача още попадение не паднаха и така тимът на Манчев допусна поражение. 

Хебър - Висла Краков 0:1

0:1 Родадо 28'

Хебър: 1 Дебърлиев, 5 М Михайлов, 10 Папазов, 3 Божуркин, 7 Стоичков, 11 Тонев, 99 Чаворски, 97 Марсел, 39 Михайлов, 27 Мазан, 15 Хаджиев, 

Висла: 1 Брода, 4 Молтенис, 18 Талар, 66 Баша, 15 Ярош, 16 Лашицки, 18 Юнца, 37 Мула, 41 Дуда, 10 Фернандеш, 9 Родадо

Тук може да гледате мача на живо: