Централният бранител Хосе Кордоба е „горещото име“ на стадион „Георги Аспарухов“ и е очевидно играчът, който има най-големи шансове да донесе свежи средства в касата на Левски. В средата на декември стана ясно, че интерес към панамския бранител има от германския Айнтрахт Франкфрут, но преди броени минути турската преса съобщи, че истанбулският гранд Бешикташ е готов да форсира оферта към „Герена“ за снажния футболист.

Новият президент на „орлите“ - Хасан Арат, съвсем скоро започна работа на „Водафон Парк“, като за целта иска да подобри драстично гранда от Супер Лигата. Редица имена са спрягани за трансфер в отбора край Долмабахче, но позицията централен защитник трябва да бъде уплътнена там и именно в лицето на Хосе Кордоба турците виждат перфектния вариант.

В следващите дни се смята, че Бешикташ ще прати оферта до София за футболиста, като ситуацията се следи също така от гръцкия колос Панатинайкос.

През този сезон Хосе Кордоба е изиграл 18 мача в efbet Лига за Левски и продължава да бъде ключов футболист в дефанзивната зона от терена. Ориентировъчната му трансферна цена е около 3 милиона евро, а договорът му със „сините“ е до 2025-а година.