Българският шампионат efbet Лига се завърна с гръм и трясък. Станахме свидетели на много любопитни сблъсъци, в които паднаха и не малко попадения - 20 в 8 мача. От тях обаче Gong.bg избра петте най-добри в традиционната ни класация - "Гросмайсторите на efbet Лига".

На пета позиция сме поставили попадението на Преслав Боруков, което изведе Арда напред срещу Черно море в 62-ата минута. Двубоят в крайна сметка завърши при резултат 3:3. Попадението на Боруков попада в листа ни заради добрата контраатака, перфектният пас към него и хладнокръвният завърващ удар на нападателя. 

Четвърто място е за Матеуш Машадо, който само три минути след Боруков направи резултата 2:2 с чудесен изстрел с глава от далечно разстояние. Ударът му не остави шансове на стража на Арда.

На почетното трето място застава попадението на Даниел Кондраков от Пирин за 1:0 срещу Берое. Халфът реализира след заучено изпълнение на пряк свободен удар, при което топката бе пусната към него, а той с удар по земя прониза мрежата.

Бронзовият медал в класацията ни е за топовният шут на Пиер Зебли, който донесе равенството на Локомотив в дербито на Пловдив. Мощният му шут от границата на пеналтерията мина през вратаря на Ботев.

Първа позиция сме дали на Доминик Янков, който с технично изпълнение вкара единственото попадение за Лудогорец при загубата от Крумовград. Красивият гол на Янков с десния крак извън наказателното поле дойде в 39-ата минута на мача. 

Вижте изпълненията в прикаченото видео.