Идейната концепция за реконструкцията на стадион "Локомотив" вече е внесена в Община Пловдив.

"Предстои на нейна база да изработим техническото задание, като заедно с това ще се подготви и тръжната документация. Обществената поръчка за реконструкцията на стадион "Локомотив" също ще бъде подадена за предварителен контрол в АОП и може да бъде избрана, което ще забави обявяването на поръчката с около 2 седмици". Това коментира заместник-кметът Пламен Райчев.

Ако обаче поръчката не бъде избрана за предварителен контрол, Община Пловдив ще има готовност да я обяви на страницата на АОП.

Линейният график след това е същият като при процедурата при стадион "Христо Ботев" - 30 работни дни за получаване на оферти, приблизително същият срок за работа на комисиите по документите в зависимост от броя оферирали, като успоредно с това ще върви и изборът на строителен надзор.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров ще посрещне Локомотив (Пловдив) със спечелената снощи купа на България в гербовата зала на Общината на 6 юли (понеделник) в 20.00 часа. Преди това черно-белите фенове и футболистите на отбора ще се съберат на клубния стадион в парк "Лаута", от където ще се отправят на шествие към площад "Стефан Стамболов".

"Стана традиция да празнуваме спечелването на отличия заедно с елитните пловдивски клубове, надявам се, че и в понеделник ще има празнична атмосфера", заяви кметът Здравко Димитров.

Той поясни, че програмата може да бъде нарушена единствено заради увеличаващите се случаи с коронавирус.