Националният отбор е на прав път, а Младен Кръстаич трябва да получи необходимото време да работи. Това заяви Георги Иванов пред БНТ ден след поражението от Черна гора с 0:1 на старта на евроквалификациите. Според Иванов подмладяването на тима е подходящ метод да бъдат постигнати положителни резултати.

Гонзо сподели още, че школите в България не работят по най-добрия начин и, че ЦСКА не трябва да се сърди, че няма футболисти в националния отбор, тъй като в отбора играят предимно чужденци.

Загубата снощи не бива да сваля доверието към Кръстаич, убеден е Иванов.

„Няма напрежение към Кръстаич. Ние знаем, че когато нещо почва да се изгражда, това е труден процес и няма как да стане за месец или два. Знаем, че пътят е труден, има много тръни по него, но знаем къде е бъдещето. Не можем да очакваме от тези млади футболисти без опит да побеждават всеки мач“, заяви Гонзо.

„Стоим си на едно място и вървим назад. Дълги години това е правено. Не са поемани рискове и може би за това сме в тази ситуация. Всичко в живота е причина и следствие“, добави той.

Иванов критикува метода на работа в клубовете.

„Големият проблем е, че прекалено много чужденци играят в българското първенство, не се дава възможност на младите играчи да изпъкват и да се развиват. Школите не работят по най-добрия начин, за да изкарват футболисти. От лидера в класирането ЦСКА нямало нито един футболист в националния отбор… Там от 11 човека, 10 са чужденци“, категоричен е бившият футболист.

Гневът на привържениците понякога е обоснован, смята бившият нападател.

„Примерно за мачовете със Северна Македония и Гибралтар и аз щях да псувам националния отбор. Нормално, когато отборът не играе добре и губи“, каза Иванов.