Бруно Акрапович твърдо остава треньор на Локомотив (Пд). Това поясни самият специалист, след като македонският сайт „Спортмедиа“ хвърли бомбата, че босненецът поема местния гранд Шкендия (Тетово).

 „Няма нищо вярно, имам договор с Локомотив (Пд) и имам намерение да си го изпълня”,коментира Акрапович пред „Труд“. „Прочетох в медиите тази информация, но няма нищо вярно”.

В момента наставникът е в Германия, където разпуска по време на паузата в Първа лига. Иначе Акрапович вече е работил веднъж в своята кариера в Шкендия. Това се случи през сезон 2015/16.

 Отношение по темата взе и новият спортен директор на клуба Георги Иванов: „Няма такова нещо, от сутринта сме говорили 4-5 пъти с Акрапович. Заедно работим по зимната селекция на Локомотив, така че не виждам каква е логиката да се говори, че ще ходи в друг тим.

Настоящият договор на специалиста изтича в края на календарната година, но двете страни вече постигнаха принципна договорка за удължаването му.

 „Г-н Крушарски в момента е в чужбина и се прибира на 6-ти септември – уточни Гонзо.  Той е водил преговорите с Акрапович, така че аз не мога да ги коментирам.“

 Очаква се на 9-ти септември Акрапович официално да се обвърже със „смърфовете“ в по-дългосрочен план. Именно под негово ръководство „Локомотив“ спечели купата на България, а през лятото „черно-белите“ елиминираха Спартак“ (Търнава) в Лига Европа преди да отпаднат от Страсбург след две загуби с по 0:1.