Новият спортен директор на Локомотив Пловдив Георги Иванов-Гонзо даде ексклузивно интервю по време на предаването „Домът на футбола” по DIEMA SPORT. Бившият стрелец на Левски говори по редица теми, включително причината, поради която се е завърнал при "смърфовете", отношенията с Христо Крушарски и Бруно Акрапович, както и за целите на клуба в краткосрочен и дългосрочен план. 

„Моите амбиции винаги са били големи. Пораснах в Локомотив и научих много, като например изградих мотивацията, хъса, амбицията, която ми трябваше през цялата ми кариера. Локомотив е страхотно място за развитие в момент, предвид резултатите, колектива и цялостната атмосфера“, започна Иванов.

„В моите функции се включва развитие на целия клуб – администрация, първи отбор, юношеска школа. Работата ми е да наложа концепция, която да се следва. Най-важните хора са собственикът, треньорът и спортният директор, който да създава спокойствие за първите двама“.

„Ако познавате по-детайлно Крушарски ще знаете, че той е много интелигентен и вижда в лицето на Локомотив дългосрочен бизнес план. Той застана зад Акрапович, когато резултатите бяха лоши и това показва дългосрочна амбиция“.

„Аз обещавам работа, честност, коректност. Харесвам треньора и неговата работа, той е много гладен за успех. Не искам да се меся в състава и в работата там, имам пълно доверие на Акрапович“.

„Смятам, че въпросът за договора на Акрапович не стой на дневен ред. Вече са водени разговори. Госодин Крушарски отсъства в момент, но след като се върне всичко ще бъде изгладено. Единствено нежелание от страна на Акрапович да остане ще е причина да си тръгне“.

„Лично искам да има българи в отбора, но ако няма качество е нормално да се обръщаме към чужденци. Един футболист сам се преборва за мястото си под слънцето, така че който показва по-добри качества, той ще играе. Не виждам български играчи, които да вдигнат класата на Локомотив“.

„Искаме Езе да остане, всички го искаме. Той има голямо израстване за престоя си. С неговия мениджър към момента не можем да се разбере, но се надявам да постигнем консенсус“.

„Спортният директор трябва да обира критиките, когато има спад. Това е важното, не когато всичко върви добре. Няма отбор, който да върви само напред и тогава трябва да сме сплотени в трудните моменти, не само в добрите“.

„Надявам се да влезем в топ 6. Имаме такива амбиции и знаем, че това ще е важно за нашето развитие. Всеки иска да гледа мачове срещу Левски ЦСКА и Лудогорец, това ще е страхотно за играчите, клубът и феновете“.

„Няма как да избягам от миналото си в Левски. В момента обаче съм в Локомотив и гледам напред , за да помогна клуба. Мога да следя Левски, но никога няма да давам мнения за други отбор. Лески в момента има достатъчно качествени кадри, които да помогнат на отбора да се развива. Всички ние сме професионалисти и всички даваме каквото можем, за да помогнем на клубовете си. Ще се опитваме да играем футбол в Локомотив и да се опитваме да печелим всеки мач, това трябва да е целта“.

„Най-дълго се задържа Стойчо Стоев, но рецептата е да се даде кредит на доверие на треньора, неминуемо развитието на отбора няма да е лесно в началото. Трябва да се създаде колектив и всяка смяна на треньора включва големи промени и това не е лесно за възприемане за играчите понякога. Левски ако иска да успее трябва да вземе пример от Крушарски, който застана зад Акрапович. Убеден съм, че ние и за напред ще продължим в този дух и препоръчвам на Левкси да постъпва по същия начин“.