Техническият директор на БФС Георги Иванов даде мнението си преди дербито между Левски и ЦСКА в предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT. Според него напрежението ще е ключово в предстоящия сблъсък.

„Това, което видяхме в първите два кръга Левски показа една стабилна игра, а ЦСКА малко по-колеблива. Нищо не се знае в тези мачове. Армейците са претендент за титлата и двубоят е от жизненоважно значение за тях. Но сините с назначаването на Станимир Стоилов показват, че отборът е във възход. Затова всички ще очакваме мачът с интерес“, заяви Иванов.

„Когато отбор се бори да стане шампион има какво да губи, докато сега виждам в Левски, че за тях сега най-важно е представянето на терена. На базата на това израстване в последните 7-8 двубоя резултатите са добри. Стоят като отбор. След завръщането на Мъри започна да вижда подобрение в играта. Двата отбора са показали, че имат най-голямата фенска маса в България и са във възход, което означава, че ще има много публика на предстоящия двубой. Затова Левски и ЦСКА са толкова големи отбори“, добави още той.

„Всеки сценарий може да се случи в такива мачове. Левски няма какво да губи, не е поставена цел титла, докато при ЦСКА е обратното. Една загуба ще ги отдалечи от първото място и е нормално да е по-голямо напрежението при тях. Който се справи по-добре с него, ще има успех“, каза Гонзо.

В прикаченото видео може да чуете мнението на Георги Иванов и за предстоящото дерби на Пловдив!